Veda na zjedenie

  • Téma: Biotechnológie, Biotechnológie, Živá príroda a chemické vedy
  • Miesto konania: Stará tržnica
  • Prezentuje: Katedra skladovania a spracovania rastlinncýh produktov, Fakulta biotechnológie a potravinárstva, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
  • Poznámka: Potravinárstvo

Informácie

Výroba chleba a piva: - história chleba a piva, spotreba v SR a vo svete - stručný výklad a prehľad o používaných surovinách potrebných na výrobu chleba, piva (vzorkovnica obilnín, sladov, chmeľu) - hodnotenie kvality surovín vhodných na výrobu - vysvetlenie jednotlivých krokov výroby a ich postupnosť

Projekt je spolufinancovaný Európskou komisiou v rámci programu Horizont 2020 akciami Marie Sklodowska-Curie.

Festival vedy  - Európska noc výskumníkov 2014 - 2015, Grantová zmluva, č. 633288.